fbpx

A Legjava termékek a legjobbaknak készülnek

Bordány Nagyközség Önkormányzata segítségével jöhetett létre a Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet még 2016 végén. Sikeres pályázatnak köszönhetően a Petőfi utcai bérelt ingatlanban került kialakításra az üzem épülete és fokozatosan összesen nyolc fő foglalkoztatására is sor került. Az üzem kialakítását követően folyamatosan zajlottak a termékgyártási kísérletek és fejleszések, majd a tavalyi évben már saját márkás termékek gyártására is sor kerülhetett. Büszkén mondhatjuk el, hogy megszületett a Legjava márka, amelynek neve levédésre is került az idei év elején, így ezen a néven csak Bordányban, a szövetkezetnél készülhetnek majd termékek.

Az üzleti terv szerint őszibarack és almalé, valamint saját receptúrák alapján különböző chutneyek gyártására kerül sor az üzemben. Egyi fő alapanyag lehet majd a kápia paprika is, amelyből krémet készítenek majd az ott dolgozók.

Nagyon fontos elkötelőzés, hogy a lehető legtöbb helyi alapanyagból, tartósítószer és bármilyen adalék mentesen készüljenek ezek a különleges-ségek. A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű késztermékek előállítását célozta meg a menedzsment, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok kézműves boltjaiban is. A szövetkezet termékei már két kóstolóval egybekötött termékkiállításon is bemutatkoztak. Elsőként Kecskeméten a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda által szervezett Együttműködési – Partnerségi Országos Konferencia „Helyi értékek” című kiállításán, majd ezt követően a 46. Csongrád Megyei Könyvtárosnapon, amelyet az idén Bordányban rendezett meg a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete.

A legnagyobb sikere a 100%-os almalének van, de a különböző gyümölcskészítmények is nagyon ízlettek a vásárlóknak. Bordányban három helyszínen lehet megvásárolni a szövetkezet termékeit: a Vadgesztenye Étteremben, a CBA üzletben és a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban. A gyümölcslevek mindhárom helyszínen hozzáférhetőek, míg a chutney és lekvár-különlegességek hamarosan a CBA polcairól vehetők le, illetve kóstolhatók meg.

Comments are closed.