fbpx

Ízletes paradicsomszósszal kedveskedünk a Legjava rajongóknak

Szociális szövetkezetünk dolgozói több új termék receptjén is dolgoznak. Legutóbb éppen egy finom fűszeres paradicsomszósz kerülhetett a Legjava termékek polcaira.

Bordányban több évtizedes hagyománya van a paradicsom termesztésének. Talán sokan már nem is tudják, hogy annak idején Közép-Európa egyik legmodernebb paradicsomfeldolgozó üzemével büszkélkedhetett a település. Az üzem, amely elsősorban paradicsom sűrítményt állított elő, a rendszerváltás áldozata lett.

A paradicsom viszont beépült a hétköznapi étkezésbe, sok háziasszony készített télire annak idején különféle paradicsomlevet, sűrített paradicsomszószt vagy éppen valamilyen fűszeres szószt  a piros bogyóból.

A paradicsomtermesztés vagy a feldolgozás tárgyi bizonyítékai a legtöbb háztartásban megtalálhatók még. Ki ne emlékezne a SZEKO-s faládákra, a különféle paradicsomos üvegekre, vagy éppen a paradicsompasszírozóra, amelyek minden háziasszony kezében megfordult évente legalább egyszer.

Bordány helytörténeti gyűjteményébe is bekerült számos olyan relikvia, amelyet az itt élő családok ajánlottak fel. Ilyen az a paradicsompasszírozó is, amely szerényen bújik meg a dió és a mákdarálók között a Hermina tanya stelázsiján. A Legjava közösségi oldalán most valaki éppen ennek a tárgynak a felismerésével nyerhet meg egy finomságokkal teli ajándékcsomagot.

Comments are closed.