fbpx

Tökéletes tésztaszósz, kiváló pizzaalap: ez a Legjava fűszeres paradicsomszósza

Talán sokan nem tudják, de a Legjava márkát előállító szociális szövetkezet székhelyén, Bordány nagyközségében korábban is nagy szerepe volt a mezőgazdaságnak. A jelenkleg őszibarackkal, földieperrel foglalkozó gazdák közül is sokan paradicsomot termeltek. Elmondhatjuk, hogy a község, mint a térség paradicsom nagyhatalma működött. Volt amikor napokig álltak a különböző fajtájú és korú szállítójárművek a kiskunhalasi út mentén, hogy bejussanak a paradicsomfelfolgozó üzembe leadni a termést. Milyen sokszor volt az, amikor a család a munka és az iskola után már ment is ki a paradicsomföldre és szedte faládákba vagy konténerbe a piros bogyókat, hiszen ha érik a termés nincs mire várni. Iskolai osztályok kapcsolódtak be sokkszor a betakarítási munkába – paradicsomdömping volt. Annyira sokan foglakoztak a paradicsom termesztésével, hogy megépült a település új feldolgozó üzeme is, ami akkor Közép-európa legmodernebb paradicsomsűrítményeket előállító gyára volt. Nagy kapacitással, továbbra is hosszú sorokkal működött. Annakidején a technikai eszközök hiánya miatt nagyon kevés fotó készült, szelfiizésre pedig szinte egyáltalán nem volt példa. Pedig mennyni élményt, mennyi közösségi és munka pillanatot megörökíthettek volna. Aztán sajnos a rendszerváltás zűrzavarában megszűnt mind a termelőszövetkezet, mind az üzem és ennek következményeként azóta egyre kevesebben termelnek paradicsomot is a térségben.

A régi bordányi emlékek akkor tódulnak elő az itt élőkben, amikor meglátják a helyi szociális szövetkezetk egyik legnépszerűbb termékét, ez nem más, mint a Legjava Fűszeres paradicsomszósz. Tökéletes tésztaszósz, kiváló pizzaalap, de a paradicsomos húsgombóc is remek lesz tőle – hirdeti a bordányi kisüzem. 

A Legjava márkanév alatt kapható finom fűszerezésű, kellemesen darabos szósz tényleg remek alapanyag a konyhában, bíznak benne a dolgozók, hogy nem csak a fiatalok, de az idősebbek is örömmel illesztik be akár a hétköznapi, akár az ünnepi főzések hozzávalójaként. 

A szociális szövetkezet a következő napokban indítja el legújabb, a fűszeres paradicsomszószt népszerűsítő kampányát. A mesterséges intelligencia által megálmodott képek, amelyeken természetesen a paradicsomszósz és a paradicsom a főszereplő a közösségi médiában kerülnek publikálásra. Bízunk benne, hogy sok-sok Legjava paradicsomszósz fogy el az elkövetkező hetekben ezzel is öregbítve településünk hírnevét.

Leave a comment

To share your experiences & also leave your comments