fbpx

Zakuszka a férfikedvenc

A zakuszka egy hagyományos kelet-európai étel, amely különösen népszerű a magyar, román és orosz konyhában. Főként sült zöldségekből, például padlizsánból, paprikából és paradicsomból készül, és gyakran tálalják kenyérrel vagy pirítóssal.

Most egy kenyeres-tésztás változat következik, amely sokak kedvence. A megmentett szárazkenyér*, a zakuszka és a főtt tészta kombinációja egy ízletes és tápláló ételt eredményez, amely igazi férfikedvenc. Finom és roppant gyorsan megvagyunk vele. Az egyszerűsége miatt bárki elkészítheti.

Íme egy ötlet gyors vacsorához:

Hozzávalók

  • Legava Zakuszka 200g
  • 400 g tészta (pl. orsó vagy penne)
  •  (a főzővízhez)
  • egy marék száraz kenyérkoca
  • Friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítés

  1. Tészta főzése:
    • Forraljon fel vizet egy nagy lábasban, adjon hozzá sót.
    • A forrásban lévő vízhez adja hozzá a tésztát, és főzze az utasítás szerint al dente állagúra.
  2. Tálalás:
    • A főtt tésztát szűrje le, majd keverje össze a zakuszkával.
    • Adjon hozzá korábbról megmaradt száraz kenyeret ami apró kockákra van darabolva
    • Tálaláskor szórja meg friss petrezselyemmel.

Ez az étel kiváló választás lehet vacsorára, mivel egyszerre tápláló és ízletes. A zakuszka gazdag zöldségízei remekül kiegészítik a tésztát, a szárazkenyér pedig ropogó elemként van jelen az ételben így egy különleges fogást kínálhat az asztalra.

*A megmaradt kenyeret mielőtt még teljesen megszárad mindig apró kockárka vágom, és így hagyom megszáradni. Kiváló alapanyag lehet pirítva levesbetétjként vagy csak natúran ropogós elemként egy-egy ételbe.

Leave a comment

To share your experiences & also leave your comments