Sziasztok, kedves gasztrokalandorok! Ha ti is a könnyen elkészíthető, mégis különleges desszertek rajongói vagytok, akkor van egy szuper tippünk számotokra. Ismeritek már @zita_csigo receptjeit? Akik követik, tudják, hogy a kreatív ötletei közt számos Legjava finomságot találni. A jó hír az, hogy ismét egy újabb mennyei édességgel jelentkezett, amely tökéletes hétvégi kényeztetés vagy vendégváró fogás lehet.
Ezúttal a Legjava hozzáadott cukrot nem tartalmazó őszibaracklekvárja került a középpontba, amelyet egy lágy ricottás krémmel rétegezett, így született meg ez a friss, könnyed pohárkrém. Az édesség alig édes, mégis ellenállhatatlanul gyümölcsös: az őszibarackdarabkák kompótot idéző textúrája tökéletes harmóniát teremt a kakaós keksz alapjával és a diós-pisztáciás díszítéssel.
A legjobb, hogy az édességet könnyen cukormentessé varázsolhatjátok, ha édesítőszert és cukormentes kekszet használtok. Kíváncsiak vagytok, hogyan készül? Íme, a recept:
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 250 g ricotta
- 30-40 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 ml hideg, cukrozatlan habtejszín
- 150 g omlós, kakaós keksz
- Legjava Őszibaracklekvár hozzáadott cukor nélkül
- Tört pisztácia
- 8 db amaretti keksz
Elkészítés:
- A ricottát keverd össze a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A hideg habtejszínt verd lágy habbá (ügyelj rá, hogy ne legyen túl kemény), majd óvatosan forgasd össze a ricottás krémmel.
- A kakaós kekszet törd kisebb darabokra, és kezdheted a rétegezést: egy réteg keksz, egy réteg ricottás krém, majd egy adag őszibaracklekvár. Ismételd, amíg a poharad megtelik.
- A tetejét szórd meg tört pisztáciával, és helyezz rá egy amaretti kekszet a dekoráció kedvéért.
- Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, és tálald hidegen.
Tipp a profiktól:
Ez a pohárdesszert bármilyen szezonális gyümölcslekvárral elkészíthető, de a Legjava Őszibaracklekvár különleges karaktert ad neki. Ha igazán különleges ízélményre vágytok, próbáljátok meg narancsos vagy fahéjas ízesítéssel is kísérletezni!
Ez a pohárkrém garantáltan a család és a barátok kedvence lesz, hiszen amilyen egyszerű, olyan finom. Ne habozzatok kipróbálni, és osszátok meg velünk az eredményt! Jó étvágyat!