fbpx

Finomságaink a Finom Placcon

Október 17-én első alkalommal új, fix helyen rendezték meg a Finom Placcot Budapesten. A rendezvény új helyszíne az EllátóKert lett.
A Finom Placc kezdeményezés két éve indult Budapesten, célja, hogy lehetőséget biztosítson a vidéki termelők, helyi élelmiszer-előállítók és a budapesti vásárlók hangulatos találkozására. A mostani Placc-nak egy különleges küldetése is volt: tizenhét olyan új kiállító érkezett, akik társadalmi vállalkozásként, a vidéki munkahelyteremtés céljából indították el élelmiszeripari vállalkozásukat.
A Finom Placc korábbi kiállítói is csatasorba álltak és finomságokkal várták a minőségi hazai termékekre éhező közönséget. Pékáruk, füstölt húsok, különleges sajtok, mézek, szörpök, lekvárok, csokoládék, szárított zöldségek, aszalt gyümölcsök, különleges konyhai kiegészítők, tészták, csatnik, illatos termékek és sok-sok minden volt elérhető az ide érkező helyieknek és turistáknak egyaránt.
Bordányt a Belügyminisztérium és az OFA jóvoltából a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet képviselhette. Örvendetes hír, hogy a piacon a helyi alapanyagokból, mindenféle tartósítószer és adalékanyagtól mentes LEGJAVA termékeknek nagy sikere volt.
A szövetkezet munkatársai olyan a térségben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott alapanyagokból olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítenek, amelyeket büszkén tehet bárki az asztala, kiegészítve velük egy finom ebédet vagy vacsorát. Mindehhez most friss, 100%-os natúr almalevet kínáltak, amely ugyancsak magával ragadta az egészsége táplálkozás híveit!

Comments are closed.